1/28/2010

Kommentar til Esben Esther Benestad Pirelli vedrørende sex-avhengighet.

Benestads kommentar i nettavisen.

Min kommentar på sex-avhengighet samme avis.

Addiktologi bygger på begrepet sykelig avhengighet.. ja alle er vi avhengige av sex, intimitet, nærhet , mat etc.. men noen mennesker kan gjøre dette til noe sykelig, og dermed er det ingen livskvalitet lengre. I dette går man over en del etiske og moralske grenser, samt bruker rettferdiggjøring , altså forklaringsmodeller på dette. Jeg vil påstå att grensene for hver enkelt er forskjellige, og det er hva man innerst inne føler og prisen man må betale på andre arenaer, som avgjør graden av hvor sykelig det er. Jeg vill også påstå at det du projiserer og prøver å forklare som noe normalt, er ganske sykelig for andre mennesker. Addiktologi hjelper mennesker til å få ett friskere og sunnere syn på sitt eget verdi system, og hjelper de som har andre innsikter om dette en deg..jeg tar gjerne en diskusjon med deg på dette.


Addiktolog og gestaltterapeut Espen Andresen

1/26/2010

Intervju om lykke kontra avhengighet på P2

Intervjuet om jakten på lykke, STERB og misbrukspersonligheten finnes som podkast her: Sånn er livet, NRK P2

1/25/2010

Intervju om addiktologi

I et intervju på NRK P2, Sånn er livet, tirsdag 26 februar forklarer jeg litt om addiktologi og det faglige grunnlaget for terapien på addictologi akademiet.

1/09/2010

Innlegg på Dobbeltdiagnose-konferansen 2010

26.03.2010 er jeg som addiktolog invitert til å holde innlegg på fagkonferansen Dobbeltdiagnose - rus og psykiske lidelser. Jeg vil redegjøre faglig for hva addiktologi er og hvilke virkemilder filosofien har for å hjelpe mennesker ut av avhengighet.

Jobber du innenfor fagfeltet oppfordrer jeg deg til å komme og få nye innspill på hva addiktologien mener avhengighet er og hvilke drivkrefter som står bak.

Se mer på vår facebook side.

1/07/2010

Alternativ til rusomsorgen i dag.

Utdrag fra forordet i boka "Fri fra avhengighet"

Denne boka beskriver hvordan et liv som i utgangspunktet er rent, fint og ubesudlet, i stedet blir et liv lev i rus, uærlighet, kriminalitet og prostitusjon.
Jeg hadde en vanskelig oppvekst og levde mange år en tilværelse med gjenger, rus, arrestasjoner, var ut og inn av institusjoner, fikk tilbakefall og tok overdoser. Jeg avsluttet ruskarrieren med åtte års heroinmisbruk. I dag har jeg vært rusfri i snart åtte år. Jeg er utdannet addiktolog og har videreutdanning i gestalt- og drømmeterapi. Addiktologi er læren om besettelsene og drivkreftene bak all avhengighet, og jeg jobber i dag med behandling av rusmisbrukere.
Med denne boka ønsker jeg å sette søkelys på behandlingen som tilbys rusavhengige i Norge i dag. Behandlingen som til tross for dårlige – og i stor grad også manglende – resultater får fortsette etter de samme metodene år etter år.
I helsevesenet for øvrig kan feilbehandling få store konsekvenser både praktisk og økonomisk for de ansvarlige. Innenfor rusomsorgen er feilbehandling tilsynelatende et ukjent begrep, selv om jeg mener at det nettopp er feilbehandling som i stor grad foregår. Følgen er at rusavhengige og deres familier og pårørende fortsetter å lide, og mange dør. Tenk deg at du skal til Nordpolen. Du er ute og går i et forferdelig snøvær og har mistet oversikten over hvor du er. Plutselig står tre personer foran deg: En eskimo med et kart, en eskimo uten kart og en afrikansk kriger. Hvem vil det være mest naturlig å spørre om veien?
Jeg ser på meg selv som eskimoen med kart, en som vet hvor Nordpolen er, hvordan det er der og som i tillegg har kartet – altså utdanningen – som trengs for å komme til målet. Innenfor norsk rusbehandling jobber det mest afrikanske krigere og eskimoer uten kart, som hels vil ha Nordpolen for seg selv.
Med denne boka inviterer jeg deg som leser med på en reise gjennom mitt liv, med egne erfaringer fra og tanker og følelser rundt hvordan det er å leve med sykelig avhengighet. Dette er også en reise gjennom det norske behandlingsapparatet og møter med institusjoner og ”behandlere” som gjorde at jeg etter hvert ble sykere avbehandlingen jeg fikk, enn av rusmisbruket.
Gjennom min egen historie ønsker jeg å vise at det finnes en alternativ behandlingsmåte, der man gjennom en dyptgående personlig prosess kan kvitte seg ikke bare med rusen, men også de drivkreftene og tankemønstrene som ligger bak. På den måten kan man etablere en ny og varig tilværelse som frisk – uten rus eler andre former for sykelig avhengighet.
Hvis du etter å ha lest boka blir nyskjerrig på hva jeg kan tilby, kontaktyer du Addictologi Akademiet – enten du selv lider av avhengighet eller står noen nær som gjør det. Tlf 984 15 153, e-post: espen@addictologen.no. Addictologi Akademiet har lokaler i Sinsen Terrasse 14 i Oslo, der jeg coacher klientene i grupper gjennom deres prosesser og tar polikliniske samtaler. Jeg holder i tillegg foredrag og underviser.
Espen Andresen