9/14/2009

Oppgradering av norske addiktologer

Denne helgen gjennomførte Torbjörn Fjellström fra Fria Universitetet Norden (FUN) oppgradering for norske addiktologer. En addiktolog er en som studerer læren om besatthet og dets løsning. I Sverige er addiktologer en mye brukt faggruppe innenfor behandlingsapparatet. FUN og Addictologi Akademiet jobber for å bidra til at mennesker i Norge med avhengighetsproblematikk skal få tilgang til denne helhetlige og dyptgående kunnskapen om avhengighet.
Kunnskap er ferskvare og derfor er det viktig med påfyll av ny kunnskap. "Kan man alt, vet man svært lite".

9/07/2009

Dagens rusomsorg er medavhengig!

"Rusavhengige er heldige. De har muligheten til å få det så vondt at de ønsker å forandre seg. Andre folk kan sitte bitre og hevngjerrige på aldershjem og lure på hvor livet ble av. Lever du med bitterhet, skyld, skam og forvirring, vil du ikke kjenne etter. Du går rett opp i hodet, og handler etter feilprogrammeringen som ligger der. Du skaper deg en kunstig lykkefølelse. Jo mer traumer og smerte du har opplevd, jo større behov for kortsikitg energiskapende atferd. Du får et sykelig forhold til ting som rus, sex, spill eller trening. Du blir ansvarsløs i forhold til dine grunnleggende behov. Så kommer selvforakten."

Dette er et utdrag fra et debattinnlegg i =Oslo i august. Hele artikkelen finner du her.

8/10/2009

En kommentar om vår behandling av rusavhengige

I dag har jeg skrevet en kommentar elller innlegg med tanker jeg har rundt verdigrunnlaget som ligger til grunn for den behandlingen vi i dag tilbyr mennesker med sykdommen avhengighet. Kommentaren er blant annet publisert på www.kommentar.no og kan leses i sin helhet der. Jeg har kalt det "Rusomsorgen: Folkemord i moderne tid".

5/07/2009

Pressemelding

Addictologi Akademiet har i dag sendt ut pressemelding vedrørende oppstart av Addiktolog utdanning i Norge.

Pressemeldingen i sin helhet ligger på www.addictologiakademiet.no

4/14/2009

Søknadsskjema til Addiktolog utdanning klart

Det praktiske rundt Addiktolog utdanningen går fremover. Vi har nå fått klargjort søknadsskjema og informasjonen rundt selve utdanningen. Du kan lese mer om dette på www.addictologiakademiet.no/utdanning.html Vi starter opp høsten 2009.

Addiktologer er blitt en ettertraktet yrkesgruppe i behandlingsverden i Sverige der 12-trinnsmodellen på en helt annen måte er tatt inn som en anerkjent filosofi i behandling av mennesker med avhengighetsproblematikk. Det begynner å røre seg i Norge også, og oppstarten av utdanning for Addiktologer i ved Addictologi Akademiet et viktig skritt i retningen mot en mer korrekt behandling av avhengighetsproblematikk i Norge. Vi ønsker å kunne bidra tilå gi mennesker en inngående kunnskap og forståelse for drivkreftene bak all avhengighet.

Ønske du å bli oppdatert på det som skjer i forhold til Addiktolog utdanningen og ellers på Addictologi Akademiet kan du melde deg på vårt nyhetsbrev her.

3/27/2009

Addiktologi utdanning i Norge!

Addictologi Akademiet kan fra høsten av nå tilby utdanning av addiktologer i samarbeid med Fria universitet i Norden (FUN).

Det er en stolt og glad mann som kan komme med denne nyheten. FUN har 20 års erfaring med utdanning av addiktologer som er blitt en respektert og mye anvendt ressurs i den svenske behandlingsverden. Vi kan nå altså bidra med å spre den kunnskap og innsikter som er etterlengtet i norge. Det handler om å redde liv.

FUN legger også oppgraderingen av alle norske addiktologer til Addictologi Akademiet. Oppgradering finner sted 11-12 september 2009 i Oslo

For mer informasjon om utdanningen og oppgradering for norske addiktologer, se www.addictologiakademiet.no/nyheter.html

3/25/2009

Feilbehandling

Jeg tenker ofte på alle de pårørende som har mistet sine kjære, barn de sendte av gårde, og som de trodde skulle den hjelpen de trengte. I stedet fikk de symptombehandlng og døde.

Jeg møter også i jobben min i dag mange pårørende som er fortvilet over sin egen og sitt barns situasjon. De føler seg maktesløse og opplever ofte å gå i en evig runddans av skuffelser, nederlag og håp om at det kansje en dag vil snu. Hvis man gjentar de samme handlingene, og benytter de samme metodene gang på gang, men forventer ett nytt resultat er man på vei til sinnsykdom. Man vil alltid samme resultat som sist.

"I profesjonell behandling av rusavhengige er det nødvendig å sette grenser, stå opp og si i fra hva man mener er riktig i møte med misbrukeren. Men for de fleste mennesker er det ubehagelig å si nei, eller si imot noen, og mange frykter å bli mislikt. Alle vil bli likt - dette gjelder både for terapeuten og for misbrukeren. Og under dette igjen ligger behovet for å bli sett for det man gjør og er." (Utdrag fra boka "Fri fra avhengighet" Espen Andresen, CappelenDam 2008)

Skal man behandle rusavhengige må man ha kunnskap om drivkreftene som skaper den sykelige avhengigheten. Fakta i dag er at mange hjelpere i apparatet som skal behandle rusavhengige har sine mønstre og manuskripter innlærte fra oppveksten. Der de lærte at de fikk positive bekreftelser ved å hjelpe mamma hjemme når pappa drakk, eller kanskje de måtte bli voksne hjelpere fordi mamma eller pappa var psykisk syk. Det er ikke feil å ville hjelpe andre ut av missbruk eller til et bedre liv. Men for å kunne hjelpe andre må man først hjelpe seg selv.

Å utgi seg for å kunne hjelpe andre når en ikke kan hjelpe seg selv er å være uansvarlig og uærlig. Man blir medhjelper til videre misbruk.

3/22/2009

Medhjelpere i misbruket

" De færreste som driver med behandling av rusavhengige, vet at det er dårlig ivaretakelse av den sorgen et traume skaper, som skaper drivkreftene bak kriminelle tankemønstre. Ruslivet er dessuten en lang rekke traumer i seg selv.
Behandlerne har ikke kunnskaper, verken fra utdanning eller egne erfaringer, som gjør at de kjenner igjen eller forstår kriminelle tankemønstre hos en rusavhengig. Derfor går de ofte inn i misbrukerens egne forklaringer og begynner og diskutere og bli engasjert der. Behandlerens rolle burde i stedet være og veilede den avhengige inn i traume som la grunnlaget for drivkreftene og tankemønstrene"

Dette er et utdrag fra boka "Fri fra avhengighet" som jeg kom ut med høsten 2008. Etter utgivelsen av denne boka hvor jeg påpeker det jeg mener er feilbehandling innen rusomsorgen og de fatale konsekvenser det får for rusmisbrukere og deres pårørende har jeg fått mange henvendelser fra mennesker som jobber innen rusomsorg eller andre omsorgsyrker. Mange utrrykker at de kjenner seg igjen i beskrivelsen og at de føler seg maktesløse, har for liten kunnskap men gjerne vil hjelpe. Jeg har de siste månedene holdt flere foredrag for proffesionelle som ønsker å vite mer om hvordan de kan utvikle seg og lære mer om drivkreftene bak avhengighet og hvordan man møter og best kan hjelpe mennesker ut av rus.

Drivkreftene som skaper alvorlige mønstre hos en rusmisbruker, sex avhengig eller alkoholiker lever også i pårørende og hjelpere, om enn i en annen grad og med andre symptomer. Det er disse mønstrene de som skal hjelpe en rusavhengig er nødt til å bearbeide selv for å kunne være i stand til møte den man skal hjelpe.

Er du i en situasjon hvor du hjelper rusavhengige, enten som pårørende eller som profesionell og er intressert i å vite mer om drivkreftene bak avhengighet? Ta kontakt med meg på post@addictologiakademiet.no og se www.addictologiakademiet.no for mer informasjon. Boka "Fri fra avhengighet" får du kjøpt i en rekke bokhandlere og på nett. Se våre hjemmesier for mer info om boka.

Addictologi Akademiet skal ha et informasjonsmøte for intresserte som ønsker å vite mer om filosofien bak Addiktologi Onsdag 15. april i våre lokaler på sinsen i Oslo.

Se www.addictologiakademiet.no/nyheter.html for mer informasjon.

" Vi verner om våre meninger som om det er det mest dyrbare vi har"

Addictologi Akademiet nå i Stavanger!

Det er en spennende og utfordrende tid om dagen. I går var jeg i Stavanger og startet opp en ny prosess gruppe der. En samling mennesker som ønsker å videreutvikle seg og komme ut av monotonien og opp i det kreative og frie samlet seg for å nå nye felles mål.

Addictologi Akademiet har nå prosess grupper i Oslo, Stavanger, og Sandefjord.

2/13/2009

Addiktolog Espen Andresen blogger

Livskvalitet, energi, frihet og lykke. Positiv endring og kreativitet. Alle mennesker har en noen grunnleggende behov vi ønsker å få dekket.Fysiske, mentale og behov av enhet og tilhørighet. Vi har våre drømmer. Vi har våre mål og tanker om fremtiden. Men hvordan ivaretar vi disse behovene og hvordan når vi våre mål og drømmer? I Addictologi Akademiet jobber vi med å støtte og hjelpe mennesker til å virkeliggjøre sine drømmer. Hjelpe klientene til finne sine egne drømmer og veien dit. Det kan være veien ut av et mønster som er negativt og dødelig i form av rus eller annen destruktiv adferd. Det kan også være å faktisk tørre å sette seg nye mål og komme seg dit man vil. Vi bestemmer selv hvor godt vi synes vi fortjener å ha det.

Vi jobber med HVA og HVORDAN. Hva er det vi faktisk ønsker oss og hvordan skaffer vi oss det? Glippet, eller inkongruensen mellom hva og hvordan er det som er med og skaper smerte i livene våre. Det er ofte ikke samsvar med hva vi sier vi gjør og skal gjøre og det som faktisk bli gjort. Gapet mellom ord og handling blir stort. Vi jobber med årsakene til dette og hjelper våre klienter til å skape en større kongruens/samsvar med ord og handling.

Vi skal blogg mer om addiktologien og terapien som tilbys på Addictologi Akademiet i tiden fremover. Ønsker du hjelp til coaching, egenutvikling eller terapi kan du kontakte oss på post@addictologiakademiet.no . Se også www.addictologiakademiet.no for mer informasjon